Om Virga

Virga blev til i 2014, hvor digter Nikolaj Johansen og musiker Nicolas Koch-Simms mødte hinanden under arbejdet med en eksperimenterende teater-forestilling. De optrådte første gang med deres kombination af reciterede digte og loopet drejelire til Spoken Word Festival i Odense samme år og har siden været vidt omkring i Danmark på både musik- og kulturfestivaler, teaterscener, forfatter-skoler, bogcaféer og dagligstuer.

 

Virgas lyd spænder bredt fra afdæmpet folk til rytmisk pop og mere atmosfæriske soundscapes. Alt spilles af en drejelire og et par loop-pedaler, som benyttes som både bas, guitar, stryger, synth og drone. De danske tekster deler et melankolsk univers af tab, kærlighed og begær, ofte inspireret af sanselige naturbilleder og menneskets skrøbelige indre landskaber.

Nicolas Simms: Drejelire og elektronik

 

Nicolas er musiker og komponist og den første i Danmark til at tage konservatorie-uddannelse på sit helt særlige instrument, drejeliren. Han medvirker i flere internationalt turnerende orkestre inden for traditionel og tidlig musik og har udgivet cd’en The Melting Pot med det tværkulturelle orkester Izar Melting Pot.

Skovdal.dk/HCA Festivals

Nikolaj Johansen: Tekster og vokal

 

Nikolaj er tidligere fynsmester i poetry slam, har medvirket i adskillige antologier og udgivet tre romaner, horror-hybriden Skygger fra Oktoberland, fantasybogen Transformationsmaskinen for unge, samt science fiction-krimien Syndfloden og Storbyen for voksne. Han er BA i litteraturvidenskab og cand.mag i Kultur og Formidling og arbejder til daglig som skønlitterær oversætter.

 

Spoken word-genren sætter det talte ord i centrum og blev i Danmark kendt igennem bl.a. Dan Turèll som satte musik til ordene. I dag udøves traditionen af etablerede digtere som Jørgen Leth og Søren Ulrik Thomsen, men også yngre digtere har fokus på oplæsnings-situationen og ordenes lydlige sanselighed og eksperimenterer med musikalsk forstærkning.

 

Virga er et nyt skud på spoken word-træets stamme, som møder lytteren med et organisk lydunivers, scenisk nærvær og dybfølt poesi.